Παλαιάς κοπής

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George W. Bush» στο Φαληρικό Όρμο
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George W. Bush» στο Φαληρικό Όρμο / Πηγή: Eurokinissi

Ως …«πουτινιστές» είδε ο – γνωστός για τη διχαλωτή του γλώσσα – αρθρογράφος των «Νέων» τους εκατοντάδες που διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά ενάντια στην άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τζ. Μπους».

Κάποιος πρέπει να τους πει εκεί στο συγκρότημα ότι πέρασαν οι εποχές που «έπιανε» στον κόσμο το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους» (ξέρουν αυτοί, από τις εποχές που έγραφαν ότι όποιος δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ είναι «δεκανίκι της δεξιάς»).

Στην προκειμένη περίπτωση, «όποιος δεν συμμορφώνεται με την ευρωατλαντική μονοφωνία και καταγγέλλει τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, είναι με τη Ρωσία»! Με το ζόρι δηλαδή να διαλέξει ο λαός ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και δη το ΝΑΤΟικό, πράγμα όχι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα, όπου η δυσαρέσκεια για τον ρόλο του ΝΑΤΟ παραμένει σταθερά υψηλή.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από υποβολεία της πρεσβείας, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που με μια φωνή υπερασπίζονται και προωθούν τον σχεδιασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή;

Τι να περιμένει απ’ όσους παρουσιάζουν τον λάκκο με τα φίδια της εμπλοκής ως …αμυντικό οχυρό για τη χώρα, την ώρα που αυξάνεται η «καύσιμη ύλη» μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης και ο λαός μας μετατρέπεται σε στόχο;

Το ΚΚΕ τούς χάλασε τη φιέστα το Σάββατο και δεν μπορούν ακόμα να το χωνέψουν. Γι’ αυτό η διαστρέβλωση και οι συκοφαντίες «παλαιάς κοπής», που μυρίζουν …ναφθαλίνη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...