Παλαιστίνη: Άλλοι 5 νεκροί από νέους βομβαρδισμούς το απόγευμα στη Γάζα

Παλαιστίνη: Ξημέρωμα στη Λωρίδα της Γάζας 20/5/2021
Φώτο Αρχείου / Παλαιστίνη: Ξημέρωμα στη Λωρίδα της Γάζας 20/5/2021 / Πηγή: TWITTER

Για 11η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί σημειώνοντας 5 ακόμα θανάτους.

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων περιλαμβάνει 65 παιδιά, 39 γυναίκες και 17 ηλικιωμένους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.710. Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι τουλάχιστον 24 νεκροί τις προηγούμενες ημέρες στη Δυτική Όχθη.

Επιπλέον, περισσότεροι από 50.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι παραμένουν εσωτερικά εκτοπισμένοι ως αποτέλεσμα των βαριών βομβαρδισμών που στοχεύουν κυρίως σπίτια και άλλες οικιστικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η άγρια καταστολή στη Δυτική Όχθη, με τις ισραηλινές δυνάμεις να δολοφονούν, να συλλαμβάνουν και να τρομοκρατούν του Παλαιστίνιους, μερικές φορές σε συνεργασία και με ακροδεξιούς και εποίκους.

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής διεξήγαγε σήμερα και χθες το βράδυ, μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες Παλαιστίνιοι πολίτες συνελήφθησαν.

Σήμερα Πέμπτη, περισσότερες από 100 αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στόχευαν στην υποδομή της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Η Χαμάς αντέδρασε με πυραύλους.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εκεχειρία

Ο ιστοτόπος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα συνεδριάσει σήμερα για το ενδεχόμενο εκεχειρίας, με πηγές να λένε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Νετανιάχου είναι πιθανό να παρουσιάσει μια πρόταση για μονομερή κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ σε “μια ή δύο μέρες”, ενώ ο Νετανιάχου την Τετάρτη ορκίστηκε να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση έως ότου “αποκατασταθεί η ηρεμία και η ασφάλεια”.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...