Παλαιστίνη: Απαιτούν απελευθέρωση απεργού πείνας

Παλαιστίνη - Γκράφιτι του al-Dama'er για τους κρατούμενους στην πόλη Halhoul
Φώτο Αρχείου / Γκράφιτι του al-Dama’er για τους κρατούμενους στην πόλη Halhoul / Πηγή: addameer.org

Παρά τις εκκλήσεις του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Μοχάμεντ Σταγιέχ, ανώτερων στελεχών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και της ισλαμικής «Χαμάς», το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του 49χρονου Παλαιστίνιου, πατέρα έξι παιδιών, Μάχερ αλ Ακχράς, που σήμερα διανύει την 82η μέρα απεργίας πείνας.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα εύθραυστη, με πιθανές ανήκεστες βλάβες σε όραση, ακοή, καρδιακή και νεφρική λειτουργία.

Ο Ακχράς, που από την ηλικία των 18 ετών μπαινοβγαίνει στις ισραηλινές φυλακές για πράξεις αντίστασης στις κατοχικές αρχές, συνελήφθη τον περασμένο Ιούλη δίχως να του απαγγελθούν κατηγορίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Πραγματοποιεί απεργία πείνας απαιτώντας είτε να του απαγγελθούν κατηγορίες είτε να τον αφήσουν ελεύθερο να ζήσει με την πολυμελή οικογένειά του.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων Addameer υπολογίζει πως οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τις 4.400.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων Addameer υπολογίζει πως οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τις 4.400 / Από την ιστοσελίδα της οργάνωσης

Δείτε ακόμα...