Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επλήγησαν τα νοσοκομεία. Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια.
Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς».
Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό τη 14η Οκτωβρίου ότι ο στρατός του Ισραήλ τη διέταξε να εκκενώσει το νοσοκομείο Αλ Κουντς. Η οργάνωση τόνισε πως ήταν αδύνατον να μεταφέρει τους ασθενείς και τους τραυματίες.