Παλαμάς Καρδίτσας: Ισχυρό μπουρίνι – Μεγάλες καταστροφές

Παλαμάς Καρδίτσας: Ισχυρό μπουρίνι - Μεγάλες καταστροφές
Παλαμάς Καρδίτσας: Ισχυρό μπουρίνι – Μεγάλες καταστροφές

Από ισχυρό μπουρίνι επλήγη ο Παλαμάς Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή βροχόπτωση, το χαλάζι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα λεπτά δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη, κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι που είχε σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος καρυδιού!

Χωρίς ηλεκτροδότηση έμεινε το κέντρο του Παλαμά, καθώς έπεσαν κολώνες του ηλεκτρισμού. Επίσης, δέντρα έσπασαν, στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους, καλλιέργειες καταστράφηκαν. 

Οι κάτοικοι της περιοχής -φτωχοί αγρότες στην πλειοψηφία τους- για ακόμη μια φορά μετράνε ζημιές και βλέπουν να πηγαίνει στράφι ο κόπος τους, από ένα καιρικό φαινόμενο που ήταν μεν έντονο, αλλά είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που οι αγρότες του Παλαμά και των γύρω χωριών δέχονται πλήγμα από τη χαλαζόπτωση. Πέρυσι δε το φθινόπωρο είχαν χτυπηθεί και από τον «Ιανο». Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να αποκαλύπτεται το μέγεθος της ζημιάς, όταν θα είναι προσβάσιμες όλες οι περιοχές που χτυπήθηκαν.

Τον Παλαμά Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρουλης, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του Κόμματος στους κατοίκους του. 

Δείτε ακόμα...