Πάλη για απεμπλοκή ενάντια στα σχέδια πολεμικής κλιμάκωσης από ΝΑΤΟ, Ρωσία, κυβερνήσεις και κόμματα του κεφαλαίου

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «προετοιμασία της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Η συζήτηση που διεξάγεται αλλά και το ίδιο το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Σύνοδο ΕΕ – Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικά.

ΕΕ–ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και κι οι κυβερνήσεις τους προωθούν την κλιμάκωση των   πολεμικών επιχειρήσεων στέλνοντας τεθωρακισμένα, μεθοδεύοντας και μαχητικά αεροσκάφη. Η ρωσική πλευρά ενισχύει τις επιχειρήσεις της στο Ντονμπάς.

Στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που πληρώνουν ο ουκρανικός κι ο ρωσικός λαός με το αίμα τους, η ΕΕ εντείνει την παρέμβασή της στην Ουκρανία για επενδύσεις, ενεργειακές συμφωνίες, ανοικοδόμηση αξίας δις €, σε ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ. Συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον του ουκρανικού λαού για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος γεννιέται από τους σκληρούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, διεξάγεται από τις αστικές τάξεις, και “σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ”.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμισμένα προωθούν τα ευρωατλαντικά σχέδια. Τροφοδοτούν την κούρσα εμπλοκής, εξοπλισμών, κυρώσεων που πληρώνουν πολλαπλά οι λαοί κι όχι μόνο δεν θωρακίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά μετατρέπουν τον ελληνικό λαό σε στόχο. Απάντηση αποτελεί να δυναμώσει ο αυτοτελής αγώνας του λαού για απεμπλοκήαπό τον πόλεμο κι αποδέσμευση από τις δολοφονικές συμμαχίες με την εξουσία στα δικά του χέρια.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...