Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Για το ρατσιστικό – εθνικιστικό παραλήρημα σε στρατόπεδο της Λέσβου

Μυτιλήνη - Λέσβος
Φώτο Αρχείου / Μυτιλήνη, Λέσβος / Πηγή: Eurokinissi

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταδικάζει τόσο το ρατσιστικό – εθνικιστικό παραλήρημα στο στρατόπεδο “Μαρινέλλη” από στελέχη της μονάδας όσο και την προσπάθεια από ορισμένους στρατιώτες και στελέχη να δικαιολογήσουν και να καλύψουν το αδικαιολόγητο ρατσιστικό – εθνικιστικό παραλήρημα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του νησιού μας.

Η φασιστική κατήχηση που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος της Μονάδας και στοχοποιούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας πως “θέλουν να βρίσκονται στη χώρα μας για να τη μουσουλμανοποιήσουν” και πως “στόχο έχουν να βιάσουν τα παιδιά και τις οικογένειές μας” σε συνδυασμό με άλλο περιστατικό όπου ακούστηκαν αντιδραστικά συνθήματα, καλλιεργούν το μίσος απέναντι σε γειτονικούς λαούς και στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Στόχο έχουν να χύσουν το δηλητήριο τους, να παρουσιάσουν τα θύματα, που είναι οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ως θύτες. Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, βγάζουν λάδι την πολιτική της Κυβέρνησης και διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων που με την συμμετοχή τους στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ, Ε.Ε συμμετέχουν στο ξεκλήρισμα και στον ξεριζωμό των λαών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της Λέσβου ο οποίος πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης, για να μην καταλήξουν τα νησιά μας απέραντες φυλακές της Ε.Ε όπου θα εγκλωβίζονται κάτω από άθλιες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες, να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και να απομονώνουν τέτοιες φωνές.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...