Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Όχι στη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακής

Κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φώτο Αρχείου / Κινητοποίηση στη Μυτιλήνη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λέσβο / Πηγή: ΠΕΚ

Μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή 28 Φλεβάρη στις 11 π.μ. διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ενάντια στη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακής στο νησί.

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στο πάρκο του ΙΚΑ.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απαιτεί:

  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό
  • Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hotspot
  • Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά.

Στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Ούτε στην Καράβα, ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά – Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά

Τα σχέδια για νέα κλειστή δομή στο νησί μας θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη και της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας, μετατρέποντάς τα έτσι σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών, σε απέραντες φυλακές της ΕΕ.

Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις του λεσβιακού λαού ενάντια στις «δυνάμεις κατοχής» των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση, ενάντια στη δημιουργία κλειστού κέντρου στην Καράβα, η κυβέρνηση επανέρχεται αποφασισμένη. Προσπαθεί με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο να κάμψει τις διαθέσεις των νησιωτών, να τρομοκρατήσει τον λαό για να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τα σχέδια για τη νέα δομή. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τα γεγονότα στο λιμάνι κατά την αποβίβαση των δυνάμεων καταστολής και όσα επακολούθησαν σε Διαβολόρεμα και Καράβα, από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης της Ελληνικής Αστυνομίας κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκειμένου για να διακριβωθεί όπως αναφέρεται η τέλεση αδικημάτων «μεταξύ άλλων της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, της ηθικής αυτουργίας άλλως συνέργειας σε αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος και της στάσης και υποκίνησης σε αυτήν».

Ας το πάρουν χαμπάρι ότι τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά! Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του μεγαλειώδους αγώνα των νησιωτών δεν μας τρομάζει και δεν θα περάσει.

Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου κέντρου – φυλακής και να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

Πηγή: pamehellas.gr

Δείτε ακόμα...