ΠΑΜΕ: 15/4, μέρα δράσης για τους εργαζόμενους των super market

Αφισα εμπορουπαλληλοι

To ΠΑΜΕ, στηρίζει με Δελτίο Τύπου, την απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους των super market», με σύνθημα «στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τυπου «Οι εργαζόμενοι στα super market βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες τις πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό».

Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Επίσης, σημειώνει πως «υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους των super market που ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή ως ανύπαρκτα. Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων.»

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες, τα συνδικάτα θα βρεθούν όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα, στο σχόλασμα για να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι συνάδελφοί μας στα super market, να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ακόμα...