ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ιταλίας και το Συνδικάτο USB που απεργούν στις 22 Απρίλη

Σημαία ΠΑΜΕ
Πηγή : Eurokinissi

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ιταλίας και στον αγώνα τους για αυξήσεις στους μισθούς, προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Το Συνδικάτο USB που προχωρά σε απεργία σε σειρά κλάδων στις 22 Απρίλη.

Το Συνδικάτο USB έχει καλέσει απεργία σε κλάδους των Μεταφορών, Εφοδιασμού (Logistics), Εμπορίου και Παραγωγής και σε μεγάλο συλλαλητήριο την ίδια μέρα στη Ρώμη. Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών. Επίσης απαιτούν κατάργηση των εργασιακών σχέσεων που επιβάλλουν συνθήκες σύγχρονης δουλείας καθώς και νομοθέτηση κυρώσεων στους εργοδότες για τους θανάτους εργατών με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην εργασία.

Με σύνθημα «Ανεβάστε τους μισθούς – Κατεβάστε τα όπλα» το Συνδικάτο USB καταγγέλλει τη συμμετοχή και στήριξη της κυβέρνησης της Ιταλίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πληρώνει και ο ιταλικός λαός.

Δείτε ακόμα...