ΠΑΜΕ: Αποστολή βοήθειας στο λαό του Λιβάνου

Βηρυτός- Λίβανος- Έκρηξη

Η Εκτελεστική Γραμματεία ευχαριστεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, την Ομοσπονδία Συνταξιούχων, όλους τους εργαζόμενους και μαζικούς φορείς του κινήματος από όλη τη χώρα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη με συγκέντρωση βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βηρυτό τον περασμένο Αύγουστο, που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες και άφησαν πάνω από 300.000 άστεγους.

Η βοήθεια που περιλαμβάνει 13 τόνους από φάρμακα, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα φορτώθηκε από το ΠΑΜΕ (μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού που ήδη έχει αναχωρήσει για το λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρωτοβουλία εργατικών σωματείων, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ και άλλων φορέων δεν είναι ούτε η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία. Έχουν προηγηθεί τέτοιες αποστολές στην Γιουγκοσλαβία, στη Συρία, στο Πακισταν, στην Κούβα, στην Παλαιστίνη και αλλού. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία την περίοδο αυτή σε περιοχή που είναι σε εξέλιξη ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ανταγωνισμοί και συγκρούσεις. Είναι μια ελάχιστη απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδυνάμωσης της φιλίας με τους λαούς της περιοχής, ενάντια στα σχέδια που διχοτομούν, διχάζουν και μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις που προκειμένου να ξαναχαράξουν τα σύνορα δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν ολόκληρες χώρες για χάρη των μονοπωλίων.

Η συζήτηση που έγινε μέσα στους χώρους δουλειάς για να συγκεντρωθούν τα υλικά είναι παρακαταθήκη για σήμερα και αύριο, γιατί όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν όχι μόνο την αξία της αλληλεγγύης, αλλά και το διεθνιστικό καθήκον κάθε συνδικάτου.

Το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα που το συγκροτούν θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε λαού που δοκιμάζεται, παράλληλα με τον αγώνα για να μην πληρώσουμε τη νέα καπιταλιστική διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Θα δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, γιατί έτσι θα δυναμώνουν και οι αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς του κινήματος να συνεχίσουμε τη συγκέντρωση βοήθειας. Η έκφραση αλληλεγγύης να μην καταλαγιάσει. Ελάτε σε επαφή με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα: 210 3301842,210 3301847,210 3833786 για τη συνέχιση της βοήθειας και για ενημέρωση τι πράγματα είναι αναγκαία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...