ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρίες στη ΔΕΗ ενάντια στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια

Με διαμαρτυρίες έξω από την έδρα της διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά και σε υποκαταστήματα σε γειτονιές της Αττικής, εργαζόμενοι και Σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαμαρτυρία στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της διοίκησης της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχε και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων  στην Ενέργεια.

«Ηλεκτροσόκ στο ρεύμα, κεφάλαιο – ΔΕΗ μας πίνετε το αίμα», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», απαίτησαν και διαμήνυσαν πως «Το ρεύμα είναι αγαθό, πρέπει να ανήκει στον λαό».

Τους εργαζόμενους και τα Σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα χαιρέτισε ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας. Από το βήμα της κινητοποίησης, στηλίτευσε την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Ήδη την περασμένη χρονιά, όπως υπενθύμισε, οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα, την ίδια στιγμή που τα παιδιά τους βρίσκονταν σε τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα, 1 στα 4 νοικοκυριά δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του το χειμώνα και να το δροσίσει το καλοκαίρι.

Στο φόντο αυτό προστίθεται η κούρσα αυξήσεων στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος που καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι, που θα «φουσκώσει» τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ακόμα και 50%. «Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα γιγαντωθεί, θα εκτιναχθεί», τόνισε ο Χρ. Ματαράγκας. Υπογράμμισε τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα για την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης ανάπτυξης», εξηγώντας πως πρόκειται για πολιτικές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων.

Σε γειτονιές της Αττικής

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν σε πολλές συνοικίες της Αττικής όπως στον Πειραιά, το Περιστέρι, τους Αγίους Αναργύρους, το Γαλάτσι, την Καλλιθέα, το Χαλάνδρι και την Ελευσίνα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...