ΠΑΜΕ: Για την αναίτια φραστική επίθεση δυνάμεων της ΟΠΚΕ σε συνδικαλιστές που συνέδραμαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Πάτρα

Την «αναίτια φραστική επίθεση που δέχτηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μέλη της διοίκησης, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές από τις ομάδες εθελοντικής πυροπροστασίας των συνδικάτων, από δυνάμεις της ΟΠΚΕ στον χώρο έξω από το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Όπως σημειώνει:

«Ενώ ήδη είχε κατασβεστεί η φωτιά που είχε περάσει από το δάσος στην ταράτσα του νοσοκομείου, όπου η συμβολή των συνδικαλιστών μαζί με την Πυροσβεστική ήταν καταλυτική για να μην επεκταθεί η φωτιά και στο υπόλοιπο κτίριο, οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ  πήγαν για να “επιβάλουν την τάξη” σε αυτούς που κινδύνεψαν για να σωθεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας.

Με προκλητικό τρόπο και χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “φύγετε από εδώ ρε, η φωτιά δεν είναι για χάζεμα” κινήθηκαν προς την πλευρά των μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και άλλων συνδικαλιστών που είχαν παραμείνει σε χώρο έξω από την πύλη του νοσοκομείου για να πάρουν ανάσες έπειτα από την προσπάθεια διάσωσης του κτιρίου, αλλά και για να βοηθήσουν σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί αυτή η επίθεση, η απάντηση ήταν “έτσι μας αρέσει” και προχώρησαν σε σπρωξίματα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Το εργατικό κίνημα δεν φοβάται ούτε τρομοκρατείται από τέτοιες επιθέσεις και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα όχι μόνο απέναντι στους αντεργατικούς νόμους τους, αλλά και όπου χρειαστεί δίπλα στον λαό εκεί που το κράτος είναι επιλεκτικά απόν, για να σωθούν ζωές και περιουσίες, γιατί “ο λαός σώζει τον λαό”.

Απαιτούμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη  να πάρει θέση για την απαράδεκτη και προκλητική στάση των δυνάμεων της ΟΠΚΕ απέναντι σε συνδικαλιστές που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη φωτιά για να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της».

Δείτε ακόμα...