ΠΑΜΕ: Η αποφυλάκιση Πατέλη είναι νέο «συγχωροχάρτι» στους ναζιστές δολοφόνους

Η απόφαση αποφυλάκισης του «ότι κινείται σφάζεται» πυρηνάρχη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλη είναι απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική για όλα τα θύματα της εγκληματικής δράσης των ναζιστών, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η ανοχή της ναζιστικής δράσης από το αστικό κράτος και τα επιτελεία του, με το πρόσχημα μάλιστα της ανιστόρητης θεωρίας των “δύο άκρων”, αποδεικνύει περίτρανα το ρόλο των ναζί εγκληματιών ως όπλο του συστήματος, για να επιβάλει τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.

Αναφέρει συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ:

«Έναν χρόνο μετά τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, “εκτιμώντας” ότι ο ναζιστής του “ό,τι κινείται σφάζεται”, υπεύθυνος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες εργάτες, “δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων”!

Πρόκειται για απόφαση απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική για όλα τα θύματα της εγκληματικής δράσης των ναζιστών, ενώ εξοργίζει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που οι ναζιστές αφήνουν τους “τύπους”, βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιχειρούν ξανά με νέα εγκληματική δράση.

Η ανοχή της ναζιστικής δράσης από το αστικό κράτος και τα επιτελεία του, με το πρόσχημα μάλιστα της ανιστόρητης θεωρίας των “δύο άκρων”, αποδεικνύει περίτρανα το ρόλο των ναζί εγκληματιών ως όπλο του συστήματος, για να επιβάλει τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκληματική ναζιστική δράση βγαίνει ξανά στο προσκήνιο την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί τη δίωξη των απεργών, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις, όπως των εκπαιδευτικών, και επιτίθεται με ΜΑΤ, αύρες και χημικά.

Τη στιγμή που ο λαός γίνεται θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, στο ψωμί, το σύστημα της εκμετάλλευσης παίρνει τα μέτρα του για να απαντήσει στην διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός – ναζισμός δε μπορεί να καταπολεμηθεί από αυτούς που υπηρετούν την καπιταλιστική του μήτρα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.

Επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και μόνο ο λαός μπορεί να στείλει τον φασισμό πίσω στα σκοτάδια από τα οποία έρχεται.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα να ξεριζώσουν κάθε φασιστική βρωμιά, όπου και όπως εμφανιστεί. Με άμεση μαζική, ταξική και μαχητική απάντηση, με οργάνωση αγώνων να τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους.

Δυναμώνουμε το κάλεσμα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 4 Νοέμβρη».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...