ΠΑΜΕ: Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον φαντάρο που εκφράστηκε ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

ΠΑΜΕ

Την απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επέβαλε σε στρατιώτη η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στην καταγγελία του σημειώνει:

«Ο φαντάρος διώκεται γιατί εναντιώθηκε στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων και γενικά του λαού που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών με την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους ζωής, αλλά και τους κινδύνους συνολικά για τον λαό μας από τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση.

Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διοίκηση της μονάδας. Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους. Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ποινή και καλεί τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταγγείλουν αυτές τις τακτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

Δείτε ακόμα...