ΠΑΜΕ: «Ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ στέκεται άξια δίπλα στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη»

Το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε έναν νέο νόμο-πλαίσιο που στέκεται άξια δίπλα στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη τονίζει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους φοιτητές και τη νεολαία να τον αρχειοθετήσουν στον ίδιο κάδο απορριμμάτων που έχουν βάλει και το νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά.

Αναλυτικά:

«Μια βδομάδα μετά την ηχηρή απάντηση των φοιτητών και το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών που γκρεμοτσάκισε την κυβερνητική παράταξη στα ΑΕΙ όλης της χώρας, το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε έναν νέο νόμο-πλαίσιο που στέκεται άξια δίπλα στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα, τους φοιτητικούς συλλόγους με τα νέα ΔΣ που συγκροτούνται αυτές τις μέρες, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, να απαντήσουν αγωνιστικά απέναντι στις νέες άθλιες προτάσεις της κυβέρνησης, χωρίς εκατοστό πίσω από τις διεκδικήσεις τους.

  • Να μην περάσει το δηλητήριο του ρεαλισμού και των αξιών της “αγοράς” στα πτυχία και στις πανεπιστημιακές σπουδές.
  • Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών!
  • Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις σχολές.

Να μην περάσει η κυβερνητική προσπάθεια ελέγχου του φοιτητικού κινήματος και η αντικατάσταση των φοιτητικών συλλόγων από δήθεν ουδέτερα και απολιτικ κυβερνητικά και επιχειρηματικά μορφώματα, να μην περάσει η καταστολή και η τρομοκράτηση των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και στους φοιτητές!

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τους φοιτητές και τη νεολαία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τον συγκεκριμένο νόμο και τις προτάσεις του και να τον αρχειοθετήσουν στον ίδιο κάδο απορριμμάτων που έχουν βάλει και το νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά. Να τον ακυρώσουν και αυτόν στην πράξη!»

Δείτε ακόμα...