ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Δικιά μας ευθύνη να δώσουμε τη μάχη για την αλήθεια!

Εφημερίδες - ΜΜΕ - Ενημέρωση - Διάβασμα
Πηγή: Pexels

Να συμβάλουν απ’ τη θέση τους ως δημοσιογράφοι αποκαλύπτοντας την αλήθεια από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αποκαλύπτοντας τα προσχήματα που συνοδεύουν και αυτή τη νέα ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με επίκεντρο την Ουκρανία, αλλά και την ελληνική εμπλοκή και να μην κλείσουν τα μάτια στην ιστορική διαστρέβλωση, τη συκοφαντία και τον αντικομμουνισμό, καλεί τους δημοσιογράφους το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Μπροστά στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ουκρανία, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη οι δημοσιογράφοι να συμβάλουν «στον αγώνα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας, να κλείσουν οι βάσεις, να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας».

«Για άλλη μια φορά, οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο πολεμικό σφαγείο για το μοίρασμα αγορών, εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών όσα προσχήματα και αν διακηρύττονται. Στοιχείο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και του πολέμου είναι και ο “πόλεμος” της ενημέρωσης, της προπαγάνδας από τα ΜΜΕ. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που συκοφαντούν επί δεκαετίες τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, είναι τα ίδια ΜΜΕ που έχουν αναγορεύσει ως πρόοδο τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, είναι τα ίδια ΜΜΕ που έχουν ρόλο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του “ξαναγραψίματος” της Ιστορίας, που αναπαράγουν τις ανιστόρητες θεωρίες των “δύο άκρων”», σημειώνει και προσθέτει ακόμα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ ως μια «συμμαχία ειρήνης», τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ως «εγγύηση» για την ασφάλεια του λαού μας και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Είναι τα ίδια ΜΜΕ που πανηγυρίζουν για την αγορά εξοπλισμών που πληρώνει ο λαός με το αίμα του και την ίδια στιγμή συγκαλύπτουν το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά με τους σχεδιασμούς των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών από τις ακτές της Βαλτικής έως την Υποσαχάρια Αφρική. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που θέλουν να μετατρέψουν τον λαό μας σε θύτη άλλων λαών και θύμα ταυτόχρονα, αφού την ίδια ώρα η μετατροπή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πολεμικό ορμητήριο με τις διάσπαρτες βάσεις του θανάτου τη μετατρέπουν σε μαγνήτη αντιποίνων» επισημαίνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα...