Παναγιώτα Αγγελοπούλου: “Τα κυβερνητικά στελέχη καμαρώνουν στις τηλεοράσεις ότι τα έκαναν όλα σωστά”

Κλιμάκια του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές / Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
Φώτο Αρχείου / Κλιμάκια του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές / Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, επόμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Είναι εξοργιστικό, να καίγεται μια περιοχή 2000 κατοίκων, ένα στρατόπεδο και ένα πρότυπο αστικής δόμησης όπως το Ολυμπιακό Χωριό και τα κυβερνητικά στελέχη να καμαρώνουν στις τηλεοράσεις οτι τα έκαναν όλα σωστά. Να μιλούν για “συντεταγμένη εκκένωση” την ώρα που στο Ολυμπιακό Χωριό και άλλες περιοχές, οι κατάκοιτοι και οι ανήμποροι μεταφέρονταν στα χέρια και σε καρότσες, από τους γείτονές τους και από ομάδες εθελοντών. Να κλείνουν το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ασθενοφόρο σε επιφυλακή, για να πάρει όσους είχαν αναπνευστικά προβλήματα. Το έγκλημα των ελλείψεων στη πυρόσβεση και τη δασοπροστασία είναι διαχρονικό.

Ωστόσο η διοίκηση του Δήμου Αχαρνών και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το κακό που μας βρήκε. Αντί να «συντονίζουν τις μάνικες» όφειλαν να έχουν πάρει μέτρα πρόληψης, να έχουν συντηρήσει τα μέσα πυρόσβεσης, να διεκδικήσουν την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου με μόνιμο προσωπικό και μέσα. Δεν το έκαναν, όχι γιατί είναι ανίκανοι ή αναποτελεσματικοί αλλά γιατί συμφωνούν και στηρίζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ που έχει βασικό της άξονα την εμπορευματοποίηση της γης και τον κατακερματισμό των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Παναγιώτα Αγγελοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Αχαρνών με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δείτε ακόμα...