Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για μέτρα ασφαλείας και μορφωτικά δικαιώματα

Το σύνθημα «Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά» αντηχεί στο κέντρο της Αθήνας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δυναμική πορεία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την παιδεία, μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», «στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με τον λαό, κάθε μαθητής», «δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», ακούγονται από τα μπλόκ των μαθητών και δένουν με τα συνθήματα «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία, έξω από τις σχολές μα η αστυνομία» και  «τέρμα στην κοροϊδία, πάρτε μέτρα για την πανδημία», που ακούγονται από τα μπλόκ των φοιτητών. 

Επιπλέον, συνθήματα όπως «μαθητές, καθηγητές, ενωμένοι νικητές»«η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή», ακούγονται και από τα μπλόκ των εκπαιδευτικών.

Και σήμερα τα μπλόκ των μαθητών, φροντίζουν με τον παλμό και τα συνεχόμενα συνθήματα, τις πικέτες, και τα φειγ βολάν, να δίνουν δυναμικό παλμό στο συλλαλητήριο.

Νωρίτερα στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όπου μετά τους μαθητές και οι εκπρόσωποι των γονιών και των εκπαιδευτικών, ένωσαν την φωνή τους, απαιτώντας την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και για την διασφάλισης της μόρφωσης των παιδιών.

Δείτε ακόμα...