Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν οι Συνεργαζομένες Συνταξουχικές Οργανώσεις

Κινητοποίηση των απόστρατων στη πλατεία Κλαυθμώνος - ΚΑΠΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν οι Συνεργαζομένες Συνταξουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Οι απόστρατοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Στη συγκέντρωση βρίσκονται απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάλεσμα έχει απευθύνει η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου καλεί όλους του απόστρατους πυροσβέστες η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) καλεί όλους τους απόστρατους αστυνομικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι συνταξιούχοι δίνουν μαζικό «παρών» από κάθε γωνιά της χώρας. Από τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία, την Κρήτη, το Ναύπλιο κ.α.

Στην κινητοποίηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους παραβρίσκονται αντιπροσωπείες της ΕΓ του  ΠΑΜΕ, του ΣΦΕΑ 1967- 1974 και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους και διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

Δείτε ακόμα...