Πανελλήνιο Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών: Στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών

Εποχικοί Πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής - 2008
Φώτο Αρχείου / Εποχικοί Πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής – 2008 / Πηγή: Eurokinissi

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Πανελλήνιο Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών, με την οποία καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΠΣ).

Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας χαιρετίζει τις ένστολες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις ένστολες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις και μέτρα για να μην ξαναζήσουμε άλλες καταστροφές όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού

Στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών καλεί και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ).

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες, συγκεντρωνόμαστε σήμερα 5 Νοεμβρίου του 2021, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να λάβουμε μία σαφή απάντηση από την Πολιτική μας Ηγεσία, σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον. Προσκληθήκαμε με αξιοκρατικές διαδικασίες, (περνώντας αθλητικές δοκιμασίες, κτλ), με προκήρυξη υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε υγειονομικές εξετάσεις 11 και 12 ιατρικών ειδικοτήτων, αξιολογούμαστε από τους Αξιωματικούς μας για τις επιδόσεις μας, σε πραγματικά συμβάντα, είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τις πυρκαγιές, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα όρια του καθήκοντος και θέτοντας τις ζωές μας σε κίνδυνο, προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές των συμπολιτών μας, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες. Προσφέρουμε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα, κάτω από ιδιαιτέρα επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, με δεκάδες τραυματισμούς συναδέλφων κάθε χρόνο και φυσικά με τους 14 νεκρούς που έχουμε θρηνήσει ως κλάδος. Αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς έχουμε αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, η οποία, στο επάγγελμα του Πυροσβέστη έχει πρωταρχική σημασία, ενώ σύμφωνα με το ΠΔ38/20, μάς έχουν ανατεθεί ανάλογα καθήκοντα με το Μόνιμο Προσωπικό, τα οποία μάς επιτρέπουν να επιχειρούμε σε όλα τα συμβάντα (αστικά & δασικά).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...