Πανεπιστημιακή αστυνομία με…πτυχίο – Ξύλο με μπάτσελορ

Αστυνομία - ΟΔΟΣ - Προπύλαια - Πανεπιστήμιο
Πηγή: Eurokinissi

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη που θα αφορά την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση θα φέρει μία προκήρυξη που για πρώτη φορά στα κριτήρια της μοριοδότησης θα είναι το…πτυχίο!

Γιατί ο πτυχιούχος…βαράει καλύτερα, κατά την κυβέρνηση. Όπως και να “ντύσει” την πανεπιστημιακή αστυνομία, όμως, η κυβέρνηση, ο ρόλος της δεν παύει να είναι κατασταλτικός και αντιδραστικός με στόχο τον περιορισμό των φοιτητικών αγώνων.

Εξάλλου, κοινή αφετηρία όλων των αστικών κομμάτων για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΑΕΙ, η αξιολόγησή τους με κριτήρια τις ανάγκες της αγοράς και όχι της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται απ’ το κεφάλαιο αστυνομία, διότι όπου υπάρχει επιχειρηματική δράση οι καπιταλιστές επιδιώκουν “σιγή νεκροταφείου”.

Όλα τα αστικά κόμματα, συμφωνούν στη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με επιχειρήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ, που βάζουν στο στόχαστρο αφενός την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αφετέρου το λαϊκό κίνημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει απογειώσει την ένταση της καταστολής στα Πανεπιστήμια, τα οποία κρατά κλειστά εδώ και έναν χρόνο, αντί να ψάχνει για…πτυχιούχους να ακούσει τους φοιτητές, του ακαδημαϊκούς (“πτυχιούχοι” είναι κι αυτοί), όλο το λαό που ζητούν να μην συγκροτηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, να μην εφαρμοστεί το έκτρωμα για τα πανεπιστήμια που έγινε νόμος.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προετοίμασε το θεσμικό πλαίσιο καταστολής μέσα στα ΑΕΙ, στο οποίο πάτησε η κυβέρνηση της ΝΔ για να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες και πειθαρχικά συμβούλια για να τσακίσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα που διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…

Ο.

Δείτε ακόμα...