Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ο κατασταλτικός μηχανισμός, του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μην εφαρμοστεί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πρόσφατα την εκπαίδευση των τετρακοσίων (400) ατόμων που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δηλαδή τις κατασταλτικές «Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» (ΟΠΠΙ), όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης έρχεται λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση κάποιας «δωρεάς» εξοπλισμού, για τοποθέτηση περιστρεφόμενης πόρτας, για έλεγχο της εισόδο σε τέσσερα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα,χωρίς μάλιστα να αναφέρεται ποιος κάνει δωρεά.

Αυτές οι ενέργειες τις κυβέρνησης είναι ενταγμένες στην πολιτική του «νόμου και της τάξης». Υλοποιείται με ένταση της πολιτικής του αυταρχισμού και της καταστολής.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έχει ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει την αγωνιστική διεκδίκηση, τη συλλογική οργάνωση των φοιτητών, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα Πανεπιστήμια.

Να εντείνει παραπέρα την επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου, την ίδια στιγμή που υψώνει νέα εμπόδια στις σπουδές για τους φοιτητές και οι σχολές υποχρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού απαραίτητου για τη λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα γίνει πράξη. Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά.

Δείτε ακόμα...