Πανεπιστήμιο Πάτρας: Οι φοιτητές διεκδικούν αναβάθμιση των σπουδών

Με κεντρικό σύνθημα «εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές, 30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές”, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού και του Φυσικού του Πανεπιστημίου Πατρών, προχώρησαν χθες το πρωί σε μαχητικό συλλαλητήριο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης που καλούσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, για “Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή – Δωρεάν σπουδές – πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα”, η γεμάτη παλμό πορεία πέρασε από όλες τις σχολές της πανεπιστημιούπολης ξεσηκώνοντας και συμπαρασύροντας κι άλλους φοιτητές να την ακολουθήσουν.

Και στην Πάτρα, μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για μέτρα προστασίας της υγείας, αναβάθμισης των σπουδών και πρόσβασης στο επάγγελμα με όλα τα δικαιώματα.Τα συνθήματα«μόρφωση ολόπλευρη επιστημονικά, στο αντικείμενο μας να βρίσκουμε δουλειά» και«μέτρα προστασίας μόρφωση δουλειά, τώρα οι ανάγκες μας μπαίνουνε μπροστά», έδωσαν τοντόνο, ενώ οι συγκεντρωμένοι,απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο έξω από την πρυτανεία.

Εκεί, οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον Πρύτανη, που οι απαντήσεις του για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως επισημάνθηκε και από τους εκπροσώπους των συλλόγων τους ότι ήταν ακριβώς ότι λέει και η κυβέρνηση. Δηλαδή, και για τις πρυτανικές αρχές, “παίρνει προβάδισμα το πανεπιστήμιο της αγοράς και των επιχειρήσεων” σημειώνεται σε δελτίου τύπου των συλλόγων Μαθηματικού και Φυσικού που επισημαίνουν: «Αποδείχθηκε έτσι στην ουσία ότι δεν προτίθενται να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους φοιτητές γιατί πάμε σε δεύτερη μοίρα».

Παράλληλα παίρνονται νέες πρωτοβουλίες για οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολή και έτος, με ταυτόχρονη εξαγγελία και νέου συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου). Ήδη έχουν πάρει απόφαση οι σύλλογοι ΣΤΕΦ και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...