Πάνω από 100 μάχες στην ανατολική Ουκρανία χθες

Αμερικανικής κατασκευής πυροβόλο 155mm M777 του ουκρανικού στρατού σε δράση στην Ουκρανία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook, κάνοντας λόγο για πάνω από εκατό μάχες μέσα σε μια μέρα. Διευκρίνισε πως αναφέρθηκαν 122 ρωσικές επιθέσεις.

Οι σκληρότερες μάχες έγιναν γύρω από τη διεκδικούμενη πόλη Πόκροφσκ, όπου ρωσικές μονάδες έκαναν 36 επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, σύμφωνα με το επιτελείο.

Η Πόκροφσκ είναι στρατηγικής σημασίας κόμβος για τις μεταφορές και τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ και έχει μετατραπεί σε πεδίο πολύμηνων μαχών. Η πόλη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο προχωρούν στο βόρειο και ειδικά στο νότιο τμήμα της, απειλώντας πλέον να την περικυκλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...