Πάνω από 11% ο πληθωρισμός και τον Αύγουστο βυθίζοντας στη φτώχεια το λαό

Στα ύψη παρέμεινε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, βυθίζοντας περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά στην ακρίβεια και την φτώχεια.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο έφτασε στο 11,1% στην Ελλάδα για τον σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, ο μέσος πληθωρισμός εκτιμάται 9,1% τον Αύγουστο του 2022, από 8,9% τον Ιούλιο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Είναι φανερό ότι με τον πληθωρισμό σε τέτοια ύψη, τα μέτρα-ψίχουλα που σχεδιάζει να εξαγγείλει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ, όπως και τα προηγούμενα που πήρε, δεν θα προλάβουν καν να φτάσουν στα πορτοφόλια των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, καθώς η αυξανόμενη ακρίβεια θα τα εξανεμίσει. Μάλιστα, η κυβέρνηση επικαλείται τα δημοσιονομικά περιθώρια της οικονομίας, όμως ακόμα και τα ψίχουλα που δίνει, προέρχονται από την άγρια φορολογία του λαού, ο οποίος θα κληθεί να τα επιστρέψει στο άμεσο μέλλον, με άμεσους ή έμμεσους φόρους.

Γι’ αυτό είναι άμεση ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα, να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως ο λιγνίτης κόντρα στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη», να καταργηθεί το χρηματιστήριο Ενέργειας και ρύπων, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας και της ρήτρας αναπροσαρμογής, να αποσυρθεί η χώρα από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που είναι σε βάρος του λαού. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...