Πανσπουδαστική ΑΣΟΕΕ: Αναπαράγουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης

Οι δυνάμεις καταστολής έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) - 5/4/2023 - ΜΑΤ - Αστυνομία
Οι δυνάμεις καταστολής έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) – 5/4/2023

Πυροβολισμό στον αέρα έριξε χτες το μεσημέρι αστυνομικός στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά τροφοδοτούν και αναπαράγουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης.

Λίγο μετά τις 12 μ. χτες μία ομάδα ατόμων που φορούσαν κουκούλες, αξιοποιώντας τον χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ, έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Πατησίων, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία. Η αστυνομία κάνει λόγο για «εγκλωβισμό αστυνομικού, που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, ρίχνοντας στον αέρα». Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» στο ΔΣ του ΣΦ Οικονομικού Πανεπιστημίου αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια αστυνομικού που σήμερα (σ.σ. χθες), μέρα – μεσημέρι, πυροβόλησε στον αέρα έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή εκατοντάδων φοιτητών που βρισκόντουσαν στο πανεπιστήμιο, των εργαζομένων, των περαστικών.

Ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Γεγονότα όπως τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) τροφοδοτούν και αναπαράγουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης, τη στιγμή που οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους τους δυναμώνουν τον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή τους.

Δεν μπορεί η σχολή μας να γίνεται σκηνή από ταινία κάθε φορά που η κυβέρνηση αναζητεί άλλοθι για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και την ένταση της καταστολής.

  • – Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές.
  • – Κατάργηση των διαφόρων κατασταλτικών ομάδων ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ».

Δείτε ακόμα...