Παραδόθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ το κλειστό των Άνω Λιοσίων

Η μπασκετική ΑΕΚ έχει πλέον και επίσημα το νέο της «σπίτι» και αυτό είναι το κλειστό των Άνω Λιοσίων!

Τo πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράδοσης του κλειστού στην «Ένωση», με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βάζουν τις απαραίτητες υπογραφές. Το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς και η διοίκηση του ΣΕΦ.

Από την ομάδα παρευρέθηκαν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους συνεργάτες του και από πλευράς των παικτών οι Νίκος Ζήσης, Δημήτρης Μαυροειδής, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Μάρκους Σλότερ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, καθώς και ο νεαποκτηθείς Γιανίκ Μορέιρα.

Μετά την παράδοση-παραλαβή, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την ΑΕΚ και επανέλαβε την πρόθεσή του για φιλοξενία μίας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης (είτε το Final Four του BCL είτε την τελική φάση του Διηπειρωτικού) στο καινούργιο «σπίτι» της ομάδας. «Για εμάς είναι ιστορική μέρα. Ένα αιώνιο πρόβλημα επιλύεται με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Η ‘’Βασίλισσα’’ ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της. Η ΑΕΚ αποκτά έδρα αντάξια της ιστορίας της. (…) η ΑΕΚ κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες της, θα επιδιώξει να συνεργαστεί και στο μέλλον με τις τοπικές αρχές και θα υποστηρίξει το Πρόγραμμα ‘’Φυλή 2021’’, στο πλαίσιο του οποίου άλλωστε εντάχθηκε και το γήπεδό μας» είπε.

Λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία του κορονοϊού, ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων άλλαξε. Η κατασκευή/ανακαίνιση θα αρχίσει πρώτα εντός σταδίου και στη συνέχεια θα επεκταθεί εκτός αυτού (με τις συνολικές εργασίες να ολοκληρώνονται σε περίπου ενάμισι έτος). Η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 10.000 θέσεις.

Ενώ, τέλος, η αρένα δεν είναι ακόμα πλήρως διαμορφωμένη σε γήπεδο μπάσκετ. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι τον Οκτώβριο. Με τον μεγάλο στόχο των ιθυνόντων της Κυπελλούχου Ελλάδος να αποτελεί η έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας (τον Αύγουστο) στο νέο της «παλάτι».

Δείτε το βίντεο της ΚΑΕ ΑΕΚ για την πορεία «μετακόμισής» της στο καινούργιο της γήπεδο:

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...