Παραγουάη: Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσε έναν τόνο κοκαΐνης

Ναρκωτικά - Μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (SENAD) στην Παραγουάη κατέσχεσαν 1 σχεδόν τόνο κοκαΐνης - 09/01/2021
Μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (SENAD) στην Παραγουάη κατέσχεσαν 1 σχεδόν τόνο κοκαΐνης – 09/01/2021 / Πηγή: SENAD

Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας κατέσχεσε στην Παραγουάη σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης και συνέλαβε τον φερόμενο ως οργανωτή της διακίνησής της. Πρόκειται για τον γιο πρώην βουλευτή γνωστού διότι είχε ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας. Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό της υπηρεσίας χθες Κυριακή.

Μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Secretaría Nacional Antidrogas, SENAD) διεξήγαγαν έξι ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρεις πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα, την Ασουνσιόν για την κατάσχεση της ποσότητας αυτής κοκαΐνης πολύ υψηλής καθαρότητας.

Ο φερόμενος ως διακινητής της είναι ο Φερνάντο Ενρίκε Βαλμπουένα, γιος του φιλελεύθερου πολιτικού – πρώην βουλευτή – Έλβις Βαλμπουένα, πολύ γνωστού στην Παραγουάη διότι είχε ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας.

Ο «Ρίκι» Βαλμπουένα «διηύθυνε και συντόνισε την αγορά και την πώληση της κοκαΐνης, που ερχόταν από την πόλη Εουσέμπιο Αγιάλα, 90 χιλιόμετρα από την Ασουνσιόν, μεταφέρθηκε «μέσω των ποταμών Παραγουάη-Παρανά» και είχε «τελικό προορισμό την Ευρώπη», εξήγησε εκπρόσωπος της SENAD, ο Φρανσίσκο Αγιάλα.

Σε εγκατάσταση που απείχε 200 μέτρα από την κατοικία του Βαλμπουένα βρέθηκαν 947 κιλά κοκαΐνης έτοιμα να μεταφερθούν διά θαλάσσης προς λιμάνια του εξωτερικού και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η κοκαΐνη είχε παραχθεί «στη Βολιβία, στο Περού και στην Κολομβία» και είχε προορισμό αγοραστές «στην Ευρώπη», επέμεινε ο κ. Αγιάλα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...