Παραμένει η ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στρατιώτης της σκοτώθηκε σε αψιμαχίες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που διέψευσε το Μπακού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, άνδρες του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του αρμενικού στρατού στην περιοχή του Αραράτ στα σύνορα. Ένας στρατιώτης «τραυματίστηκε θανάσιμα» ισχυρίστηκε το υπουργείο το οποίο «καταδίκασε σθεναρά» τις ενέργειες των Αζέρων και είπε ότι «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις κατηγορίες διαβεβαιώνοντας ότι οι στρατιώτες του δεν άνοιξαν πυρ. «Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για το θάνατο ενός Αρμένιου στρατιώτη από πυρά Αζέρου ελεύθερου σκοπευτή (…) είναι λανθασμένες» υποστήριξε.

Παρά την ανάπτυξη μιας ρωσικής στρατιωτικής αποστολής, οι εντάσεις παραμένουν μετά τον πόλεμο, το φθινόπωρο του 2020, ο οποίος έληξε με την ήττα της Αρμενίας. Τον περασμένο Μάη, η Αρμενία κατηγόρησε τη γειτονική της χώρα ότι παραβίασε τα σύνορα για να θέσει υπό τον έλεγχό της εδάφη στις όχθες της λίμνης Σεβ. Στις 16 Αυγούστου ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τις αζέρικες δυνάμεις κοντά στον αζέρικο θύλακα του Ναχιτσεβάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...