Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα της ΠΟΛ για τα πληρώματα των σκαφών

Σκάφος του Λιμενικού

“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) μέσω της Γραμματείας πλωτών μέσων , το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα πληρώματα των σκαφών σε όλη την Ελληνική επικράτεια και τα ανέδειξε προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις αφού από ότι φαίνεται τα περισσότερα εξ αυτών αποτελούν προβλήματα χρονίζοντα και δυσεπίλυτα”, σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδια.

Και συνεχίζει:

“Μεταξύ άλλων οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα πλωτά ζητήσαν από την Ομοσπονδία μας να αναδείξει ως βασικά προβλήματα :

Για το λόγο αυτό με μία σειρά από παρεμβάσεις μας ζητήσαμε την παρέμβαση της Ηγεσίας μας για την επίλυσή τους .Παρεμβάσεις-ανακοινώσεις που  γνωστοποιήσαμε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου προκειμένου και από τη πλευρά τους να υπάρξει στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ”.

Ταυτόχρονα οι λιμενικοί αναφέρουν ότι σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργου Ναυτιλίας, κ.Πλακιωτάκη θα προσληφθούν 102 Αξιωματικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών, που θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες στα σκάφη.

Ακόμη η Ομοσπονδία αναφέρει ότι “θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για την κατανομή των νέων συναδέλφων εκτός των υπηρεσιακών κριτηρίων και ο απεγκλωβισμός των στελεχών ΔΠΓ-ΔΜΓ που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο χρόνο υπηρεσίας στο ίδιο σκάφος και επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες επιλογής τους”.

Ενώ καταλήγει:

Από εκεί και πέρα μία σειρά από ερωτήματα των ¨σκαφάτων¨ που εκφράστηκαν μέσω της Π.Ο.Λ.  παραμένουν αναπάντητα και άλυτα και χρήζουν αντιμετώπισης και επίλυσης .  

Δυστυχώς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν είμαστε αυτοί που νομοθετούμε ,ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις εκεί που απαιτούνται ,έχουμε όμως τις κεραίες μας ανοιχτές ,τα μέλη μας να συγκεντρώνουν πληροφορίες και ως συνδικαλιστικό όργανο  κάνουμε το αυτονόητο :

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

Δείτε ακόμα...