Παραμένουν τα προβλήματα από το χιόνι: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική – Τηλεργασία στο Δημόσιο

Κακοκαιρία "Ελπίς": Κλειστά σχολεία
(Φωτό αρχείου) Κλειστά σχολεία λόγω χιονιού στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Πολλοί δρόμοι στις γειτονιές της Αθήνας, εξακολουθούν να είναι καλυμμένοι από χιόνι, πάγο πλέον, καθιστώντας δύσκολη έως και επικίνδυνη, τη μετακίνηση του κόσμου. Πάγος συνεχίζει να καλύπτει ολόκληρα πεζοδρόμια καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους πεζούς. Κάθετοι δρόμοι σε κεντρικές αρτηρίες, στο Γαλάτσι, τον Βύρωνα, τον Περιφερειακό του Καρέα, παραμένουν χιονισμένοι.

Ταυτόχρονα, χωρίς ρεύμα, εξακολουθούν να παραμένουν νοικοκυριά της Αθήνας. Παιανία, Νέα Μάκρη, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μαραθώνας και Κορωπί είναι μερικές από τις περιοχές, που για 5η μέρα μετά την επέλαση του χιονιά δεν έχουν ρεύμα αναδεικνύοντας τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και του δικτύου ηλεκτροδρότησης με το δίκτυο που παραμένει απαρχαιωμένο, με κάθε είδους «μπαλώματα» και εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα, κλειστά είναι και σήμερα, Παρασκευή στην Αττική τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δημοτικού βρεφοκομείου Αθηνών, καθώς παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Τα σχολεία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που δεν μπορεί να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες ούτε μετακίνησης των μαθητών, ούτε διεξαγωγής των μαθημάτων δια ζώσης, δεδομένης και της πανδημίας. 

Με τηλεργασία λειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...