Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου: Διαδικτυακή συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά

Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου - Διαδικτυακή συναυλία - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά
Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου – Διαδικτυακή συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά

Διαδικτυακή συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά θα παρουσιάσει την Πέμπτη 6 Μάη, ημέρα απεργίας, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί στο νέο κανάλι του Σωματείου στο Youtube, με τραγούδια συνυφασμένα με τον εορτασμό και το περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το Παράρτημα Κρήτης ευχαριστεί όλους τους μουσικούς που στήριξαν αυτή τη δράση, καθώς και όσους βοήθησαν στην επιμέλεια των βίντεο. (Δείτε εδώ το teaser)

«Το αίτημα 135 χρόνια πριν, στο Σικάγο, παραμένει επίκαιρο, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει όσα κερδίσαμε με αίμα θέλοντας να θεσμοθετήσει το 10ωρο. Δείχνουμε έμπρακτα ότι δεν μένουμε αδρανείς σε όσα γίνονται. Διεκδικούμε την επέκταση της επιδότησης (και μετά τον Μάη – εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα) κατά τη διάρκεια και όλου του φετινού καλοκαιριού, να δοθεί η δυνατότητα νέων εγγραφών στο Μητρώο, να ενταχθούν οι περίπου δυόμισι χιλιάδες συνάδελφοι μουσικοί του δρόμου που αφαιρέθηκαν, καθώς και να παρθεί πίσω το απαράδεκτο μέτρο της απαγόρευσης μουσικής στους χώρους της εστίασης που ανοίγει από τις 3 Μάη! Η κυβέρνηση φρόντισε αυτές τις γιορτινές μέρες να αφήσει εμάς και τις οικογένειές μας χωρίς την επιδότηση, παρόλο που μας δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάη. Επιπλέον -τη στιγμή που αρκετοί συνάδελφοι ήταν έτοιμοι να εργαστούν- με την απαγόρευση της εργασίας μας φαίνεται ότι μπροστά μας θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Απαντάμε οργανωμένα και συλλογικά! Μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση της συλλογικής μας δράσης, της συσπείρωσης στο Σωματείο μας και της ανάπτυξης αγώνων απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα. Γνωρίζουμε από την προηγούμενη κρίση ποιος πλήρωσε και την κρίση και την ανάπτυξη», σημειώνει το Παράρτημα Κρήτης του ΠΜΣ.

Δείτε ακόμα...