Παράταση Διάθεσης Στρατιωτικών Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αφορά στην παράταση διάθεσης στρατιωτικών ιατρών στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, εκφράζει τη δυσαρέσκεια και απογοήτευση των μελών της, σημειώνει σε Δελτίο Τύπου η Ένωση.

Και συνεχίζει:

“Οι διαθέσεις στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού σε πολιτικές υγειονομικές δομές, είναι δυνατό να γίνονται αποδεκτές, όταν προκύπτουν εξαιρετικά έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις και ανάγκες, όχι όμως όταν παγιώνονται, αντί να δίδονται λύσεις.

Η παράταση των διαθέσεων, με πρόσχημα την δήθεν προάσπιση της ευημερίας των πολιτών και της ισότιμης πρόσβασής τους στο ύψιστο αγαθό της υγείας, αποτελεί, όχι μόνο υποβίβαση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους στρατιωτικούς, αλλά και στους συμπολίτες μας.

Το γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, όπως και όλες οι δημόσιες υγειονομικές δομές, χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, στο οποίο (προσωπικό) θα τους δίδεται η δυνατότητα παροχής δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας”.

Δείτε ακόμα...