Παρατείνεται για ένα χρόνο η παραμονή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία

Πηγή: twitter

Την επέκταση για έναν ακόμα χρόνο της παραμονής της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) και της ανάπτυξης της Πυροβολαρχίας Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT ανακοίνωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην χώρα, καθώς η κυβέρνηση ενισχύει την εμπλοκή της χώρας σε εστίες αντιπαραθέσεων, για λογαριασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών. 

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σ. Αραβία, βρέθηκε η συνολική ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο Κων. Φλώρος είχε συναντήσεις με τον Σαουδάραβα ομόλογο του και με τον διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων του Βασιλείου στρατηγό Fahd Bin Abdullah Al-Mutai και όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

– Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στις ασκήσεις «TWAIQ-3» και «SPEARS OF VICTORY-23», οι οποίες θα λάβουν χώρα στο προσεχές διάστημα στο έδαφος της τελευταίας.

– Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας με πολεμικό πλοίο για πρώτη φορά στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-12», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022 στην Αίγυπτο.

– Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Σαουδικής Αραβίας με μαχητικά αεροσκάφη στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-23».

– Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2023 μεταξύ των δύο χωρών στο οποίο έχει ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός συνεκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων στον τομέα των χερσαίων δυνάμεων, ενώ συμφωνήθηκε η άμεση ανάληψη ενεργειών προκειμένου να υπάρξει αντίστοιχη πρόοδος (όπως στον αεροπορικό και τον ναυτικό) και σε αυτόν τον τομέα, με αποκατάσταση απευθείας επαφής μεταξύ των Γενικών Επιτελείων Στρατού των δύο χωρών.

Δείτε ακόμα...