Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Δήμους της Δυτικής Αττική, της Κοζάνης, της Ροδόπης και της Καλύμνου

Νοσοκομείο Κοζάνης
Φώτο αρχείου / Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης / Πηγή: Eurokinissi

Παρατείνονται για μία ακόμη μία εβδομάδα τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε Δήμους της Δυτικής Αττικής, της Κοζάνης, και της Ροδόπης, καθώς και στην Κάλυμνο, τα οποία πάντως όλο αυτό το διάστημα δεν συνοδεύτηκαν από θωράκιση των μονάδων Υγείας ή άλλα μέτρα προστασίας του λαού στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, κ.α.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, το σκληρό λοκνταουν παρατείνεται στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, στους Δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, στις κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και στη νήσο Κάλυμνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 11 Γενάρη μέχρι και τη Δευτέρα 18 Γενάρη, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζουμε πως τα μέτρα προβλέπουν την απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων αυτών των περιοχών, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Επίσης από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνησης, εξαιρουμένων των εργαζομένων, οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Δείτε ακόμα...