Παρέμβαση Κ. Παπαδάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: Καμία προσδοκία από ΕΕ–ΗΠΑ–ΝΑΤΟ – Οι λαοί να απορρίψουν τα σχέδια των αστικών τάξεων

Παπαδάκης Ευρωκοινοβούλιο

Τα αδιέξοδα για το λαό της διαχρονικής εμπλοκής των ελληνικών κυβερνήσεων στα σχέδια των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τα «συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι επικίνδυνες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν και στα ανακοινωθέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Από το άλλοτε δήθεν απάνεμο λιμάνι, η ΕΕ έχει γίνει σήμερα για τους απολογητές της ένα «αργοκίνητο καράβι». Ξεπλένουν έτσι τα ισχυρά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που συνδέουν ΕΕ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κα με την Τουρκία.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, αλλά την αποθρασύνουν κιόλας, απόδειξη του ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Γι’ αυτό και οι τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι NAVTEX, οι χάρτες για τη δικαιοδοσία διάσωσης, οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια. Για τους ίδιους λόγους οι επεμβάσεις τους σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ κα.

Τα εμπάργκο όπλων, οι αναθεωρήσεις εμπορικών συμφωνιών, οι κυρώσεις και η φιλολογία τους είναι όλα μέσα στο παιχνίδι των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων, που το λογαριασμό διαπιστωμένα πληρώνουν οι λαοί.

Καμία λοιπόν προσδοκία από ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ που αποτελούν αυτοί και οι ανταγωνισμοί τους πηγή του προβλήματος και όχι της λύσης. Με τον αγώνα τους οι λαοί όμως μπορούν να απορρίψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για επικίνδυνες διευθετήσεις στις πλάτες τους.»

Παρακάτω βίντεο με την παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

Δείτε ακόμα...