Παρέμβαση ΚΚΕ για τους πυροσβέστες του αεροδρομίου της Σαντορίνης

Σχολή Πυροσβεστών
Φώτο αρχείου / Σχολή Πυροσβεστών – Πτολεμαΐδα / Πηγή: Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρενέβη πριν από λίγο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έτυχαν από την διοίκησή τους, υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αερολιμένα Σαντορίνης. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας όπου διέμεναν εντός εικοσαλέπτου, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγούμενα η στέγαση τους σε αξιοπρεπή και ασφαλή, για την υγεία τους, καταλύματα.

Απαίτησαν το αυτονόητο

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι υπάλληλοι απαίτησαν να ισχύσουν τα μέτρα, τα οποία έχει καθορίσει το ίδιο το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, με σχετική του απόφαση, για την προστασία των πυροσβεστών από την εξάπλωση της ασθένειας. Κατέθεσαν αναφορές προκειμένου να κάνουν γνωστές τις συνθήκες διαβίωσης τους, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια της σχετικής απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι στεγάζονταν ανά οκτώ άτομα σε μονόχωρα κοντέινερ.

Να βρεθεί άμεσα λύση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο υπάλληλοι, που έχουν ξεσπιτωθεί, παρά την θέληση τους. Σε ένα κοσμοπολίτικο νησί, μάλιστα, όπως η Σαντορίνη, που είναι γνωστό το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα και το ακριβό κόστος διαβίωσης. Σε μία υπηρεσία που λειτουργεί για τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας, η οποία παρά την τεράστια κερδοφορία της, δεν έχει εκπληρώσει επί 2,5 χρόνια τις συμβατικές της υποχρεώσεις για τη δημιουργία σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για την στέγαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο Θ. Παφίλης ζήτησε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης την εύρεση  άμεσης λύσης για την στέγαση των συνολικά 12 υπαλλήλων της υπηρεσίας του αερολιμένα, ο οποίος δεσμεύτηκε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα.

Δείτε ακόμα...