Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το έγκλημα σε βάρος των προσφύγων στη Μελίγια

Μαρόκο - Ισπανία: Σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια - Σοκαριστικές εικόνες
Πηγή: AP

Στη συζήτηση σχετικά με «την απάνθρωπη μεταχείριση ανθρώπων που αναζητούν διεθνή προστασία στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Η πρόσφατη μαζική σφαγή ξεριζωμένων ανθρώπων, στη Μελίγια αλλά και οι σε καθημερινή βάση αγριότητες είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των δυνάμεων καταστολής του Μαρόκο, της Ισπανίας και της πολιτικής καταστολής της ΕΕ με χωροφύλακα τη Frontex. Συνέχεια των πολύνεκρων ναυαγίων, των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, των υπερδομών – φυλακών σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Τα “συγχαρητήρια”  του  σοσιαλδημοκράτη Σάντσεθ στις δυνάμεις καταστολής μιλώντας προκλητικά για “εισβολείς” αποκαλύπτουν τη δήθεν αλληλεγγύη της ΕΕ, την “προοδευτικότητα” των λεγόμενων αριστερών κυβερνήσεων. Αυτών που προβάλλει με…καμάρι η ευρωομάδα της λεγόμενης “Αριστεράς” όπως η ισπανική κυβέρνηση, ο οικοδεσπότης των υπόλοιπων μακελάρηδων του ΝΑΤΟ, που στη σύνοδό τους σχεδίασαν νέα κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους που οδηγεί σε νέα κύματα προσφυγιάς.

Η οργή κι η απέχθεια των λαών σε αυτά τα εγκλήματα να γίνει οργανωμένη δράση ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων διεκδικώντας οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους με σύγχρονα δικαιώματα σε άσυλο, υγεία, παιδεία, εργασία με δικαιώματα.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...