Παρόντες Λαβρόφ και Ζελένσκι σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Συμβούλιο Ασφαλείας Μονάχου
Φώτο Αρχείου / Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ / Πηγή: Eurokinissi

Παρόντες στην Νέα Υόρκη, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ίσως να μην αποφύγουν την πρώτη τους συνάντηση από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00, ειδικά για την Ουκρανία, είναι πιθανό να βρεθούν τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος, Ζελένσκι όσο και υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες θα συναντηθεί ξεχωριστά και με τους δύο ενώ παραμένει φλέγον το θέμα της μεταφοράς σιτηρών αφού η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αποχώρησε από την τελευταία συμφωνία.

Χθες, ο Ουκρανός ηγέτης εκφώνησε ομιλία σε ηγέτες του ΟΗΕ και προέτρεψε συσπείρωση ενάντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Προειδοποίησε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τακτικές που «πιο καταστροφικές από αυτές του πυρηνικού ολέθρου».

 Μάλιστα ο Ζελένσκι προειδοποίησε παρουσία και του Ταγίπ Ερντογάν ότι πρέπει να σταματήσουν οι «σκιώδεις συμφωνίες» με τη Ρωσία.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...