Παρουσία Αμερικανών στο Βόλο: “Βαθαίνει η επικίνδυνη εμπλοκή της Μαγνησίας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια”

ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ - 101η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΗΠΑ - ΠΑΪΑΤ

Την επικίνδυνη εμπλοκή της Μαγνησίας στα δολοφονικά αμερικανονατοϊκά σχέδια τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο Βόλου του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, “Η περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας (Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλος, Αγχίαλος) συνεχίζει να μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, με σκοπό την προετοιμασία δολοφονικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και των Βαλκανίων, για τους ανταγωνισμούς και τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου. Συνεχίζει να βαθαίνει, στα πλαίσια της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας και του λαού της περιοχής της Μαγνησίας στα δολοφονικά αμερικανονατοϊκά σχέδια“.

Σχολιάζοντας τις διαδικασίες για την ανέγερση πτέρυγας στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για τη «φιλοξενία» Αμερικανών πιλότων και μονάδων υποστήριξης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνει ότι αυτό γίνεται λόγω των δυνατοτήτων των εγκαταστάσεων να σταθμεύουν ακόμη και ιπτάμενα “τάνκερ”, ενώ είναι προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, στις οποίες επίσης θα συμμετέχει επίσης η 1η ΤΑΞΑΣ με έδρα το Στεφανοβίκειο, όπου ήδη σταθμεύει η 101 CAB (Combat Aviation Brigade).

Αυτές οι «συνεκπαιδεύσεις» των αμερικανικών δυνάμεων με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που γίνονται ήδη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, και η συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό, δεν αφορούν την άμυνα της χώρας μας. Δεν προστατεύουν τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αντίθετα, σε μια πιθανή εμπλοκή, από τους διαρκώς αυξανόμενους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, θα μετατρέψουν την περιοχή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «μαγνήτη» επιθέσεων με οδυνηρές συνέπειες. Οι μόνοι που κερδίζουν στη χώρα μας από την μεγαλύτερη εμπλοκή είναι η ελληνική αστική τάξη από τη μοιρασιά της λείας και τις δουλειές που «κλείνει»“, αναφέρει το Δελτίο Τύπου.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...