Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 από την καλλιτεχνική του διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Μετά τις περσινές περικοπές του προγράμματος λόγω της πανδημίας, φέτος το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να παρουσιάσει πάνω από 80 παραγωγές με τη συμμετοχή περίπου 2.000 καλλιτεχνών. Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε χώρου, Πειραιώς 260, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και Ηρώδειο. Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο και στη σελίδα του Φεστιβάλ.

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει την «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης μαζί με το Θέατρο «Πορεία» τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Ο θίασος της Σάουμπυνε σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάιερ θα παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη στον μύθο του Οιδίποδα Τυράννου. Επίσης, θα ανέβουν οι παραστάσεις: «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη, «Ορέστης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και «Ιχνευταί» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Το πρόγραμμα του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου εκτείνεται έως τα τέλη Αυγούστου και θα φιλοξενήσει το ερευνητικό πρόγραμμα «Πάροδος», συναυλίες, χορό, εικαστικά, καθώς και παραστάσεις πάνω σε νέα έργα εμπνευσμένα από το αρχαίο δράμα.

Το πρόγραμμα της Πειραιώς 260 επεκτείνεται μέχρι τον Οκτώβρη, για να μπορέσουν να χωρέσουν όλες οι παραγωγές, νέες και περσινές που δεν έγινε κατορθωτό να παρουσιαστούν. Τον Ιούνη και τον Ιούλη θα δούμε κυρίως ελληνικές δημιουργίες, ενώ το φθινόπωρο κυρίως τις διεθνείς. Θέατρο, Χορός, Μουσική, Όπερα και Εκθέσεις συνθέτουν ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα.

Σημαντικοί καλλιτέχνες από την ελληνική και την παγκόσμια σκηνή θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στο Ηρώδειο. Η μουσική θα έχει τον πρώτο ρόλο, με συναυλίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Φιλαρμόνια και πολλές ακόμα.

Δείτε ακόμα...