Πάτμος: Δεν προσέγγισε το λιμάνι του νησιού το πλοίο «Blue Galaxy» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Πλοίο Blue Star Galaxy

Το πλοίο «Blue Galaxy», που εκτελούσε το δρομολόγιο για τα Δωδεκάνησα, με αναχώρηση από Πειραιά, την Παρασκευή, 10.03.2023, και προγραμματισμένη άφιξη, το, Σάββατο, 11.03.2023, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Πάτμο, δεν προσέγγισε το λιμάνι του νησιού, προφανώς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με αναγνώστη του 902.gr, με βάση ενημέρωση που είχε από επιβαίνοντα στο πλοίο, κάποιοι από τους  επιβάτες (που είχαν ως προορισμό την Πάτμο) αποβιβάστηκαν στη Λέρο και κάποιοι άλλοι συνέχισαν τα ταξίδι και έφτασαν στη Ρόδο, με σκοπό και ελπίδα να αναχωρήσουν σήμερα με το ίδιο πλοίο, στο σύνηθες δρομολόγιο της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης και στη Πάτμο. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά, τονίζει ο αναγνώστης, σημειώνοντας δηκτικά ότι «η κακούργα η ιστορία έχει μια τάση να επαναλαμβάνεται».

Όπως αναφέρει, «με το γεγονός αυτό ήλθαν στη μνήμη μου αντίστοιχες περιπτώσεις, που ζήσαμε   στις δεκαετίες  του  1980 καθώς και του 1990, όπου αυτό το φαινόμενο ήταν σύνηθες και επαναλαμβανόμενο. Οι διαμαρτυρίες που κάναμε τότε, ως Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάτμου του ΚΚΕ,  ήταν αρκετές.

Ενδεικτικά ο αναγνώστης παραθέτει δύο δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη (Φλεβάρης του 1992), που αναφέρονται οι ανακοινώσεις –καταγγελίες  της ΚΟΒ Πάτμου του ΚΚΕ  για τα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις, που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 

«Προφανώς και σήμερα, το 2023, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Μειωμένα δρομολόγια (ειδικά τους χειμερινούς μήνες), πανάκριβα εισιτήρια, προβληματικά λιμάνια, ελλιπείς συνθέσεις πληρωμάτων (και με το νόμο), νηογνώμονας λάστιχο. Οι ναυτεργατικές οργανώσεις  καθώς και εμείς οι νησιώτες κάθε τόσο αναφερόμαστε  στα προβλήματα αυτά αλλά και στα θέματα  της ασφάλειας και των μέτρων, που θα πρέπει να ληφθούν  και να νομοθετηθούν αλλά και να υλοποιηθούν για να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή  πλοία, τακτικά δρομολόγια, κατάλληλα λιμάνια και φθηνά εισιτήρια», τονίζει.

Πηγή: 902.gr

Δείτε ακόμα...