Πάτρα: Άγχος σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ να στοχοποιήσουν τη Δημοτική Αρχή για την ανεργία

Δημαρχείο Πάτρας
Φώτο Αρχείου / Δημαρχείο Πάτρας / Πηγή: Eurokinissi

Οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ με τους «δορυφόρους» τους, εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανέργων, προσπαθώντας, μάταια, να τους στρέψουν κατά της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα 8μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» γνωρίζουν, από την ίδια τους την πείρα, ποιος αγωνίζεται με συνέπεια και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ποιος στάθηκε στο πλευρό τους, στις κινητοποιήσεις τους στην Πάτρα και στην Αθήνα, για τετράμηνη παράταση του προγράμματος και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γνωρίζουν επίσης ποιοι απουσίαζαν από τις διεκδικήσεις τους και στρέφονταν κατά της Δημοτικής Αρχής που αγωνίζονταν ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά, για όλους, με δικαιώματα.

Τελικά αυτό που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο βγάζει «λάδι» την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κατάργησαν το 8ωρο και τη σταθερή απασχόληση και νομοθέτησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανακύκλωση της ανεργίας με τα 8μηνα και τη διακοπή πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Απαλλάσσουν την κυβέρνηση και το κράτος από την ευθύνη τους να στελεχώσουν τους Δήμους με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτήσουν πλήρως τους μισθούς και την ασφάλιση των εργαζομένων, φορτώνοντας αυτή την ευθύνη στο Δήμο ώστε οι δημότες να «πληρώσουν το μάρμαρο», όπως ορίζει η κυβερνητική πολιτική.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, με την ίδια συνέπεια και αγωνιστικότητα, να υπερασπίζεται τον Πατραϊκό λαό και να διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δήμο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...