Πάτρα: Αναίτια επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ σε συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Απ' την πυρκαγιά στην Πάτρα

Την απαράδεκτη και αναίτια επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ απέναντι σε συνδικαλιστές που συνέδραμαν στην κατάσβεση της οροφής του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ).

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Την ώρα που ομάδες πυροπροστασίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και συνδικαλιστές από άλλα σωματεία είχαν ήδη συνδράμει από κοινού με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην κατάσβεση της οροφής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στην περιοχή του Γηροκομειού και βρίσκονταν πλέον σε σημείο εκτός του κτιρίου όπου δεν παρεμπόδιζαν το έργο της Πυροσβεστικής μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να βοηθήσουν εκ νέου σε περίπτωση αναζωπύρωσης, δέχτηκαν αναίτια φραστική επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Αν και εξήγησαν τους λόγους που παρέμεναν στο σημείο καθώς και ότι λίγη ώρα πριν είχαν βοηθήσει στην κατάσβεση και ρωτώντας όπως ήταν φυσικό με τη σειρά τους, ποιος ήταν ο λόγος αυτής της επίθεσης, η απάντηση που πήραν από τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ ήταν “γιατί έτσι θέλουμε”. Εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους δημιουργήθηκε επεισόδιο κατά το οποίο έσπρωξαν τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Π. Δημήτρη Μαρμούτα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος ενώ με θράσος στη συνέχεια προπηλάκισαν άλλα μέλη της διοίκησης και συνδικαλιστές».

«Καταγγέλλουμε τέτοιους είδους θρασύδειλες συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς από την πρώτη ώρα και μπήκαν μπροστά με αυταπάρνηση για να βοηθήσουν στην κατάσβεση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΠ.

Δείτε ακόμα...