Πάτρα: Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης

Διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην Πάτρα - 20/9/2019
Φώτο Αρχείου / Διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην Πάτρα – 20/9/2019

«Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης! Έξω οι φονιάδες των λαών από την Πάτρα!».

Με αυτό το σύνθημα, οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας. Θα χαιρετίσουν ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, και η Τασία Αγγελοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας.

«Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην παρουσία του πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών», τονίζουν οι Οργανώσεις Κόμματος και ΚΝΕ και προσθέτουν:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

— Αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

— Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα.

— ΟΧΙ πυρηνικά στον Αραξο.

— Καμιά νομιμοποίηση της παρουσίας των διεθνών εγκληματιών των λαών στην περιοχή μας!

Είναι ανεπιθύμητος ο Πάιατ για όλους τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του».

Ο πρέσβης των μακελάρηδων αναμένεται να βρεθεί στην πόλη μετά από πρόσκληση σε συνέδριο που οργανώνουν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς χορηγούς και υποστηρικτές επιχειρηματικούς ομίλους, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, διεθνών συμμάχων τους κ.ά.

«Πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού» έχει χαρακτηρίσει την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, με δήλωσή του, με την οποία τόνισε πως «η δημοτική αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στον δρόμο με τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».

Πηγή: Ριζοσπάστης 4/6/2021

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...