Πάτρα: Ανεπιθύμητος ο Πρέσβης των ΗΠΑ

EUROKINISSI

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ πάλι προσκαλείται στην Πάτρα για μπίζνες. Ο λαός της πόλης για άλλη μια φορά θα τον κηρύξει ανεπιθύμητο.

Συγκεκριμένα:

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργανώνουν και πάλι αυτές τις μέρες συνέδριο στην Πάτρα και μεταξύ άλλων καλούν για άλλη μια φορά τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Κεντρικοί χορηγοί και υποστηρικτές θα είναι  μεγαλοεπιχειρηματικοί όμιλοι. Επίσης θα συμμετάσχουν  στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, διεθνών συμμάχων τους κ.ά., 

Με αφορμή αυτό, οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Ιούνη, μέρα παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη στο συνέδριο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η παρουσία του Πάιατ είναι ανεπιθύμητη στην Πάτρα. Ο λαός της πόλης πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ξεκαθαρίζουν ότι «είναι ανεπιθύμητος ο Πάιατ για όλους τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, τη νεολαία. Να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...