Πάτρα: Απαίτησαν άρση των κυβερνητικών μέτρων για τα καταστήματα τους

Με κεντρικό σύνθημα «Η εστίαση πεθαίνει» και «η τέχνη μας στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε, απεργούμε», ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κουρείων – κομμωτηρίων συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Πάτρα, στα πλαίσια ης 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία τους (ΣΚΕΑΝΑ, Σύνδεσμος Κουρέων-Κομμωτών), διαμαρτυρόμενοι στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, για την πρόσβαση στα καταστήματά τους, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας.

Σημειώνοντας ότι για ακόμη μία φορά καλούνται να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά», την ώρα που δεν λαμβάνονται τα αναγκαία κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, αλλά και για την ελάφρυνση τους από τη φορολογία, τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Στο πλευρό τους, βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και βουλευτή του νομού, Νίκο Καραθανασόπουλο και η Δημοτική Αρχή, παρουσία του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη. Τη στήριξή τους, με συμμετοχή και αντιπροσωπιών τους, δήλωσαν, η ΟΕΒΕΣΝΑ, η Συντεχνία Αρτοποιών καλώντας χθες τα μέλη της σε ένδειξη συμπαράστασης να μην σερβίρουν καφέ, ο Εμπορικός Σύλλογος και τα σωματεία ΤΑΞΙ “Ο Άγιος Χριστόφορος”, Μηχανικών Αυτοκινήτων και Ζαχαροπλαστείων.

Οι εκπρόσωποι των εστιατόρων και κουρέων-κομμωτών, μεταξύ άλλων, απαίτησαν να σταματήσουν να κάνουν οι ίδιοι τους “χωροφύλακες”, για την είσοδο των εμβολιασμένων ή όχι στα καταστήματά τους. Στάθηκαν, στα πολλά προβλήματα που δημιούργησε από την πρώτη μέρα εφαρμογής του το συγκεκριμένο μέτρο, επισημαίνοντας, πως για ακόμη μία φορά καλούνται να “πληρώσουν το μάρμαρο”, μαζί με τα υπέρογκα πρόστιμα, την ώρα που έχουν μεγάλη μείωση των εσόδων και αντίστροφα αύξηση των εξόδων. Απαίτησαν, παράλληλα, άρση του συγκεκριμένου μέτρου, μείωση της φορολογίας, αλλά και να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές

Η κυβέρνηση θέλει να σας μετατρέψει σε χωροφύλακες, για να κλείσει την πανδημία έξω από τα μαγαζιά σας, τη στιγμή που έχει αποτύχει να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, να αντιμετωπίσει την εκδήλωση και επέκταση της πανδημίας”, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάνοντας λόγο για “το κερασάκι στην τούρτα όλων των προηγούμενων μέτρων, με τα “lock doown”, την αναδουλειά, την ακρίβεια, την τεράστια φορολογία, τα συσσωρευμένα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία”.

Αναφέρθηκε στον κυβερνητικό ανορθολογισμό, να “κολλάει” η πανδημία στα καταστήματα των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, όχι όμως στα ΜΜΜ, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, στις εκκλησίες, σημειώνοντας ότι “πρόκειται για μέτρα για να συγκεντρώνεται η οικονομία στα χέρια λίγων επιχειρηματικών ομίλων”.

Κάλεσε, να ορθωθεί ανάστημα σε αυτή την πολιτική, φέρνοντας το παράδειγμα των εργαζομένων στην COSCO και την E-Food, δείχνοντας ότι μόνο “ο λαός μπορεί να σώσει το λαό” σημειώνοντας, πως και οι αυτοαπασχολούμενοι – επαγγελματίες, είναι ανάγκη να συμπορευτούν με τους εργατοϋπαλλήλους, τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Την ανάγκη, οι περιγραφές να γίνουν πράξεις και δυναμικός αγώνας, επεσήμανε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση τα “ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, δεν επιδιώκει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά να ενισχύσει τους ισχυρούς ομίλους”.

Η επόμενη μέρα να βρει μαζί τους αυτοπασχολούμενους, με τους εργάτες, τους αγρότες, απέναντι σε όσους θέλουν να μας κλείσουν”, σημείωσε τέλος στο χαιρετισμό του ο γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Κώστας Τηλυγάδης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...