Πάτρα: Απαράδεκτη σύλληψη του προέδρου του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία στην Πάτρα, συλλαμβάνοντας τον πρόεδρo του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου, που τελεί υπό κατάληψη.

Οι μαθητές απαιτούν με τις κινητοποιήσεις τους να μην συγκαλυφθεί τίποτα από το έγκλημα στα Τέμπη και συνεχώς κινητοποιούνται. Ο μικρός μαθητής κρατείται αυτή την ώρα στο ΑΤ Ταραμπούρα όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση.

Παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του μαθητή, πραγματοποίησε στο Διοικητή του Τμήματος ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας. Επίσης, με το ίδιο αίτημα ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας.

Την απαράδεκτη σύλληψη καταγγέλλουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαία απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία μαθητών γυμνασίου, ο ένας εκ των 2 πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο, που είναι σε κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές.

Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κυβέρνηση, για να αφεθούν ελεύθεροι, από τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στη Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι μαθητές, που με ευθύνη της κυβέρνησης κρατούνται στο τμήμα!

Η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσει!». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...