Πάτρα: Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων

Eργαζόμενοι, νεολαία και λαϊκοί άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στον ελλιμενισμό μεγάλης ΝΑΤΟικής δύναμης πλοίων στο λιμάνι της πόλης, έχοντας μάλιστα Τούρκο Διοικητή.

«Πάτρα λιμάνι των λαών – όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών», ήταν ένα από τα μηνύματα που ακούστηκαν δυνατά

Απαίτησαν την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από την Πάτρα και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις στην Ελλάδα. 

Έγινε συγκέντρωση στην πλατεία τριών Συμμάχων και ακολούθησε πορεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η δημοτική αρχή Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη

Στην ομιλία του ο Διονύσης Πλέσσας, πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο και αντιδήμαρχος Πάτρας τ’όνισε πως«η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα του Ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ βαριές ευθύνες γιατί με την πολιτική τους εμπλέκουν τη χώρα και το λαό μας ολοένα και βαθύτερα στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αλλά και για την Τουρκική επιθετικότητα. Συντάσσονται μέχρι κεραίας, πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Πρόσθεσε πως «στοχοποιούν το λαό μας, που ζει από πρώτο χέρι την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, που πληρώνει με τον ιδρώτα του τους πανάκριβους εξοπλισμούς για λογαριασμό των σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καταδικάζοντας τον να στερείται ακόμη και βασικά είδη επιβίωσης». Υπογράμμισε ότι «ως αντιπολεμικό-αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε με τις σημαίες των λαών στη σωστή πλευρά της ιστορίας και κλιμακώνουμε την πάλη μας» και κατέληξε «έξω από το λιμάνι της Πάτρας και από τη χώρα μας οι Νατοϊκές Δυνάμεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία «στόλισαν» με κόκκινη μπογιά τα ΝΑΤΟϊκά πλοία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...